VUODESTA 1955

Yli kuusikymmentä vuotta toiminut Levypyörä Oy on kasvanut veljesten autotallipajasta kansainväliseksi teräsalan ammattilaiseksi ja vanteiden erikoisasiantuntijaksi.

Vuosi 1955

Levypyörän juuret ulottuvat vuoteen 1955, jolloin veljekset Lauri ja Reino Lemettinen aloittivat vanteiden valmistuksen hevosvetoisiin laitteisiin Kärkölän Järvelässä sijainneessa autotallissa. Levy-Pyörä Oy rekisteröitiin kaupparekisteriin 25.11.1955 ja vuonna 1956 toiminta siirtyi Nastolaan, missä yritys sijaitsee tänäkin päivänä.

1960 – 1980

Yritys kasvoi tasaisesti 1960–1980 –luvuilla. Hevosvetoisten laitteiden vanteista oli luonnollista siirtyä valmistamaan vanteita traktoreihin ja muihin maataloustyökoneisiin maatalouden teollistumisen myötä. Omaan tuotevalikoimaan kuuluivat myös mm. mankelit 1950-luvun loppupuolella sekä varastokalusteet aina 1980-luvulle saakka. Alihankintaosia valmistettiin myös, pääosin suomalaisille asiakkaille.

1990-luku

Vuonna 1991 yrityksen osake-enemmistö myytiin Heinolalaiselle Weckman Steel Oy:lle, Lemettisen perustajaperheen ollessa edelleen vahvasti toiminnassa mukana. 1990-luvulla panostettiin voimakkaasti Levypyörän vanteiden tunnetuksi tekemiseen myös Suomen ulkopuolella ja siirryttiin alihankintaosien toimittajasta koneenrakennusteollisuuden osakokonaisuuksien toimittajaksi ja partneriksi.

2000-luku

2000-luvulla panostettiin kasvavan viennin innoittamana tuotantotilojen lisäämiseen ja modernisointiin. Viime vuosina tuotantoa on automatisoitu siirtämällä raskaimmat työvaiheet robottien hoidettavaksi. Oma tuotesuunnittelu on ollut mukana alusta asti varmistamassa valmistettavien tuotteiden korkealaatuisuuden ja kustannustehokkuuden.

Tänä päivänä Levypyörän vanteita myydään ympäri maailmaa, teräsrakennetoiminnan suuntautuessa pääasiassa kotimaan markkinoille.
1.8.2019 Levypyörän omistajaksi tuli Nokian Raskaat Renkaat Oy, joka on osa Nokian Renkaat -konsernia.

Ota yhteyttä